Pearl Harbor

IMG_2805IMG_2677Pensjonert jagerfly fra andre verdenskrig.

IMG_2693

IMG_2697Mellom markeringen helt på venstre side og til den helt på høyre side ligger USS Arizona under vannet. Dere har vel sett filmen om angrepet på Pearl Harbor? Dette er båten som sank med over nihundrede mennesker som ikke klarte å komme seg ut. I følge wikipedia mistet 1177 mennesker livet på denne båten under angrepet.

«En panserbrytende bombe sluppet fra et japansk stupbombefly slo igjennom dekket, og gikk av i skipets fremre ammunisjons magasin, som førte til at skipet ble revet i to etter en massiv eksplosjon. Flesteparten av mannskapet mistet livet i eksplosjonen, men selv flere dager senere kunne man fremdeles høre overlevende som var fanget i det nedsunkne skroget.» – Wikipedia.

IMG_2727Vi var ombord på denne båten. USS Missouri. Vanvittig stort skip! Dette er ganske likt som USS Arizona. Da vi har inne på et av dekkene, kom jeg til å tenke på alle de som var ombord på USS Arizona den desemberdagen i 1941. Kan dere tenke dere noe så jævlig? Tenk å være sperret inne i et sunket skip. Jeg får gåsehud over hele kroppen av tanken…

IMG_2756Bilder av japanske selvmordsflyvere.

IMG_2777
Fotsporene er satt inn der hvor amerikanerene sto da de sendte en japansk selvmordsflyver til havs etter å ha lagt ham i et stort japansk flagg. Tenk så mye hat de må ha følt på da det var krig, men likevel valgte de å ha en avskjedssermoni for fienden som hadde gått til angret på skipet deres.

IMG_2795 IMG_2799IMG_2749IMG_2714
IMG_2733

IMG_2813 IMG_2819 IMG_2828 IMG_2831

Vi var også innom for minnemarkeringen for USS Utah. IMG_2666
IMG_2667IMG_2663Skroget som ligger og forfaller.

Reklamer

4 kommentarer om “Pearl Harbor

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s