Gresskarsuppe

Prøvde meg på gresskarsuppe i dag! Har aldri laget det, så var veldig spennende. Smaken var fantastisk, og du får jammen ikke bare middag av et gresskar, men dessert også. Legger ved noen mobilbilder, hehe. Ikke akkurat noen superblogger for tiden, nei!

-9 -10-11

Du trenger:
550 g gresskarkjøtt, 1 liter vann, 3 terninger med grønnsaksbuljong, 1/2 sitron, 1 løk, 2 fedd hvitløk, 1 dl fløte (jeg brukte havrefølte), cocosa (uten smak) og malt koriander og ingefær.

Slik gjør du: Hakk løk og hvitløk og kutt gresskarkjøttet i biter. Ha dette i en kjele med litt cocosa og la det frese litt. Hell så vann og buljong i gryta. Skvis en halv sitron og tilsett krydder mens det koker opp. Jeg hadde også oppi en spiseskjé med cocosa for å få den litt fetere. La suppen koke i 20 minutt. Gå så over med stavmixer og tilsett fløte. Voilá.

Og du! Ikke kast frøene. De er supergode som snacks! Skyll dem og fordel dem på et bakepapir. Ha på litt nykvernet salt og stek dem på 200 grader til de er gylne. Nam!

Advertisements

8 thoughts on “Gresskarsuppe

  1. Fikk sykt lyst å prøve! Har sett en annen versjon hvor man kutter av toppen på gresskaret og tømmer det for frø før man bare heller i alle ingrediensene og setter alt i ovnen. Så skraper man bare ut sidene etterpå. Morsom måte å servere på da, bare hive øsa oppi 😀

  2. Har vært litt skeptisk til gresskarsuppe tidligere, men denne hørtes jo veldig godt ut 🙂 Ikke minst enkel å lage, og det er alltid et stort pluss 🙂

  3. Gresskarsuppe er noe av det beste, lager det hele tiden! Selv bruker jeg ikke sitron og fløte, men lime og kokosmelk/krem. Anbefales hvis du ønsker litt forandring 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s