Glutenfrie kanelsnurrer.

Her er oppskriften på de herlige kanelsnurrene vi hadde i helgen:

Ingredienser:
500 gram toro glutenfri lys melblanding.
75 gram margarin.
65 gram sukker.
1 teskje kardemomme.
1 pakke gjær.
3½ dl melk eller vann.
Kanel og sukker til å drysse på toppen.

Vi fulgte ikke oppskriften fult ut. Melblandingen inneholder kun 374 gram, så for å få 500 gram brukte vi mandelmel og fiberfin. Og av væske valgte vi å bruke melk, så for meg at det ville smake best!

Fremgangsmåte:
1. Smuldre margarinen i melblandingen.
2. Tilsett sukker og kardemomme.
3. Rør gjæren ut i væsken på ca 37ºc og bland deigen godt.
4. La deigen heve under plast i 50-60 minutt.
5. Ta deigen forsiktig ut av bollen.
6. Kjevl ut til et rektangel og strø med kanel og sukker.
7. Rull deigen sammen fra langsiden til en pølse og skjær opp 2-3 cm store stykker.
8. Settes rett på smurt plate eller i muffinsformer.
9. Pensle med pisket egg og strø over perlesukker.
10. La deigen etterheve i ca 10 minutter.
11. Stek i 10-12 minutt på 225ºc

Reklamer

En kommentar om “Glutenfrie kanelsnurrer.

  1. Jeg er litt rar sånn, for jeg synes at kanelboller, eller vanlige boller for den saks skyld, ser mye bedre ut hvis de er litt… vel, «mislykket» og litt messy! Da vet man helt sikkert at de faktisk er hjemmelaget 😛

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s